David Solomon je známý především jako výkonný ředitel společnosti Goldman Sachs Group Inc., který si přivydělává jako DJ.
Jeho kuchařské schopnosti nejsou tak proslulé. Ve středu 11. května si však vyzkoušel novou práci: byl pomocným kuchařem. Na Střední škole potravinářství a financí v New Yorku si Solomon oblékl zástěru a zúčastnil se kuchařské soutěže ve stylu Top Chef. Mezi jeho povinnosti patřilo připravovat rajčatovou omáčku, kontrolovat těstoviny, zda jsou hotové, a pokládat hotový pokrm.
Akce byla oslavou daru 600 000 dolarů od Goldman Sachs Gives – 100 000 dolarů z této částky věnoval sám Solomon – ve spolupráci s neziskovou organizací Food Education Fund na stipendia pro studenty středních škol s kulinářským zaměřením. Program poskytne studentům možnost absolvovat školy CUNY bez dluhů a zároveň získat kulinářské zkušenosti.
„Je tu více energie než na obchodním parketu Goldman Sachs,“ řekl Solomon v projevu k publiku, které tvořili převážně studenti školy, před svým kuchařským vystoupením. Oznámil také osobní dar nad rámec prostředků charitativního programu své společnosti. V úvodu řekl, že je známý tím, že vaří krocana, stejně jako příležitostně grilovaný sýr.
Zdroj: Unsplash
Tématem patnáctiminutové kuchařské soutěže však byly těstoviny.
„Těstovinová omáčka je pro mě novinkou,“ řekl Solomon.
Solomonův tříčlenný tým soutěžil s dalšími dvěma týmy. V jednom z nich byla hvězda NBA a investor do sportovních karet Kevin Love – „Jsem dobrý v prezentaci,“ řekl, když strouhal citronovou kůru. Ve druhém týmu byl David Banks, kancléř newyorského ministerstva školství.
V sáčcích s ingrediencemi byly těstoviny a rajčatová omáčka z brooklynské restaurace Misi, brokolice, česnek, ančovičky a feferonky.
Porotci byli Nicolas Jammet, spoluzakladatel a spolumajitel společnosti Sweetgreen Inc, rozhlasová moderátorka Dana Cowinová a Missy Robbinsová z Misi, rovněž šéfkuchařka a spolumajitelka restaurace Lilia. Její obchodní partner Sean Feeney, který je spolupředsedou správní rady Food Education Fund a bývalým zaměstnancem Goldman Sachs, zaujal Solomonovou před dvěma a půl lety. Feeney uvedl, že dar pomůže vytvořit „fantastický nový vzdělávací program a přidružený titul, který umožní studentům zdokonalit své dovednosti a dostat se dopředu“.
Zdroj: Unsplash
„Kulinářské umění je součástí struktury New Yorku a já se těším, až uvidím všechny ty úžasné věci, které naši studenti vytvoří a dokážou,“ řekl Banks. (Na pozdější otázku, zda se zaváže věnovat 500 000 dolarů, kancléř Banks odpověděl: „Všichni nemůžeme být Goldmani.“).
Solomonovy sardelové těstoviny nebyly vítězným pokrmem. Toto ocenění získaly špagety s pestem rapini z Banksova týmu. „Sardelové těstoviny byly trochu slané,“ svěřil se hlavní porotce Robbins. „Těstoviny byly velmi dobré,“ řekl Jammet. „Snědl bych celý talíř.“ Shodli se však, že Banksovy těstoviny si zasloužily vyhrát.
Přesto dostal Solomon od šéfkuchařky svého týmu Meliny Sosy vysoké hodnocení. „David si vedl úžasně,“ řekla středoškolačka, která Solomona naučila, aby při práci na sporáku vyhazoval těstoviny a omáčku do vzduchu. „Byl tam, přehazoval těstoviny, všechno ochutnával, kontroloval vaření.“
Robbins se během soutěže pohyboval po kuchyni a schvaloval Solomonovy dovednosti. Po soutěži mu řekla, že může přijít vařit do kuchyně v Lilii s ní. „Není snadné točit nudle,“ řekla. „A on to dokázal.“
Solomon odmítl. „Do Lilie se půjdu najíst, ne vařit,“ řekl. Odpolední událost ho nepřiměla uvažovat o tom, že by se vzdal svého dýdžejského vystoupení ve prospěch více času stráveného v kuchyni. „To se nestane,“ řekl. „Ale v létě budu vařit víc.“
David Solomon je známý především jako výkonný ředitel společnosti Goldman Sachs Group Inc., který si přivydělává jako DJ.Jeho kuchařské schopnosti nejsou tak proslulé. Ve středu 11. května si však vyzkoušel novou práci: byl pomocným kuchařem. Na Střední škole potravinářství a financí v New Yorku si Solomon oblékl zástěru a zúčastnil se kuchařské soutěže ve stylu Top Chef. Mezi jeho povinnosti patřilo připravovat rajčatovou omáčku, kontrolovat těstoviny, zda jsou hotové, a pokládat hotový pokrm. Akce byla oslavou daru 600 000 dolarů od Goldman Sachs Gives – 100 000 dolarů z této částky věnoval sám Solomon – ve spolupráci s neziskovou organizací Food Education Fund na stipendia pro studenty středních škol s kulinářským zaměřením. Program poskytne studentům možnost absolvovat školy CUNY bez dluhů a zároveň získat kulinářské zkušenosti.„Je tu více energie než na obchodním parketu Goldman Sachs,“ řekl Solomon v projevu k publiku, které tvořili převážně studenti školy, před svým kuchařským vystoupením. Oznámil také osobní dar nad rámec prostředků charitativního programu své společnosti. V úvodu řekl, že je známý tím, že vaří krocana, stejně jako příležitostně grilovaný sýr.Zdroj: UnsplashTématem patnáctiminutové kuchařské soutěže však byly těstoviny.„Těstovinová omáčka je pro mě novinkou,“ řekl Solomon.Chcete využít této příležitosti?Solomonův tříčlenný tým soutěžil s dalšími dvěma týmy. V jednom z nich byla hvězda NBA a investor do sportovních karet Kevin Love – „Jsem dobrý v prezentaci,“ řekl, když strouhal citronovou kůru. Ve druhém týmu byl David Banks, kancléř newyorského ministerstva školství.V sáčcích s ingrediencemi byly těstoviny a rajčatová omáčka z brooklynské restaurace Misi, brokolice, česnek, ančovičky a feferonky.Porotci byli Nicolas Jammet, spoluzakladatel a spolumajitel společnosti Sweetgreen Inc, rozhlasová moderátorka Dana Cowinová a Missy Robbinsová z Misi, rovněž šéfkuchařka a spolumajitelka restaurace Lilia. Její obchodní partner Sean Feeney, který je spolupředsedou správní rady Food Education Fund a bývalým zaměstnancem Goldman Sachs, zaujal Solomonovou před dvěma a půl lety. Feeney uvedl, že dar pomůže vytvořit „fantastický nový vzdělávací program a přidružený titul, který umožní studentům zdokonalit své dovednosti a dostat se dopředu“.Zdroj: Unsplash„Kulinářské umění je součástí struktury New Yorku a já se těším, až uvidím všechny ty úžasné věci, které naši studenti vytvoří a dokážou,“ řekl Banks. .Solomonovy sardelové těstoviny nebyly vítězným pokrmem. Toto ocenění získaly špagety s pestem rapini z Banksova týmu. „Sardelové těstoviny byly trochu slané,“ svěřil se hlavní porotce Robbins. „Těstoviny byly velmi dobré,“ řekl Jammet. „Snědl bych celý talíř.“ Shodli se však, že Banksovy těstoviny si zasloužily vyhrát.Přesto dostal Solomon od šéfkuchařky svého týmu Meliny Sosy vysoké hodnocení. „David si vedl úžasně,“ řekla středoškolačka, která Solomona naučila, aby při práci na sporáku vyhazoval těstoviny a omáčku do vzduchu. „Byl tam, přehazoval těstoviny, všechno ochutnával, kontroloval vaření.“Robbins se během soutěže pohyboval po kuchyni a schvaloval Solomonovy dovednosti. Po soutěži mu řekla, že může přijít vařit do kuchyně v Lilii s ní. „Není snadné točit nudle,“ řekla. „A on to dokázal.“Solomon odmítl. „Do Lilie se půjdu najíst, ne vařit,“ řekl. Odpolední událost ho nepřiměla uvažovat o tom, že by se vzdal svého dýdžejského vystoupení ve prospěch více času stráveného v kuchyni. „To se nestane,“ řekl. „Ale v létě budu vařit víc.“