Díky tomuto seznamu se má emirát čím chlubit vedle svého nablýskanějšího souseda Dubaje, který byl první lokalitou na Blízkém východě, jež získala ocenění Michelin.
Vzhledem k tomu, že byly vybrány pouze tři restaurace, představitelé Michelinu a Abú Zabí opakovaně uvedli, že se jedná o výchozí bod, z něhož bude odvětví růst.
„Je to rozhodně rychle se rozvíjející kulinářská krajina,“ řekl o Abú Zabí Gwendal Poullennec, mezinárodní ředitel průvodce. „Dnes je to teprve zahajovací večírek a úplný začátek.“
Po jedné hvězdičce získaly Talea by Antonio Guida, italská restaurace rodinného stylu, Hakkasan, pobočka oblíbeného kantonského řetězce, a 99 Sushi Bar, japonská restaurace, která má pobočky po celém Španělsku a v Dubaji. Další čtyři restaurace získaly ocenění Bib Gourmand, což je ocenění kvalitního jídla za skromnou cenu – v Abú Zabí se cena jídla pohybuje kolem 80 dolarů na osobu. Dalších 35 míst bylo označeno jako „Selected“, což je souhrnná kategorie pro místa, která nejsou hodnocena hvězdičkami nebo nespadají do jejich rozpočtové kategorie, ale jsou považována za kvalitní.
Abu Dhabi má sice turisticky atraktivní letoviska a muzea, ale jeho ekonomika je poháněna zásobami ropy. Na druhou stranu Dubaj, jeho severní soused, vybudovala prosperující cestovní ruch a realitní sektor i bez těchto přírodních zdrojů.
Zdroj: Bloomberg
Průvodce, který původně vydala francouzská společnost vyrábějící pneumatiky na podporu cestování, se v posledních letech rychle rozšířil. Letos poprvé vydal seznamy pro Istanbul, Dubaj, Toronto, Vancouver a Floridu. Činí tak ve spolupráci s místními vládními agenturami, které za tuto výsadu platí nezveřejněné částky – v případě Floridy údajně 1,5 milionu dolarů.
Restaurace často zaznamenávají okamžitý nárůst obratu po jmenování – někdy je to více, než mohou zvládnout.
Michelin popisuje 99 Sushi jako „elegantní japonskou restauraci“, která měla „nádherně prezentované pokrmy plné jemnosti a preciznosti“. Recenzenti – známí jako inspektoři – uvedli, že jim obzvlášť chutnaly červené krevety.
V restauraci Talea inspektoři uvedli, že chutě byly „jednoduché, ale vzrušující“. Konkrétně jim chutnaly Maccheroncelli alla Genovese, což jsou domácí těstoviny s pomalu vařeným jehněčím masem, parmazánem a bazalkou za 150 dirhamů (961 Kč).
Mezitím byl Hakkasan v Abú Zabí považován za favorita na hvězdu, která se přidala k hvězdám nasbíraným v dalších pobočkách mezinárodního řetězce v Londýně a Dubaji. Inspektoři uvedli, že je „okamžitě rozpoznatelný“ a podává „osvědčenou klasiku“, jako je pekingská kachna, dim sum a chilský mořský vlk na medu.
Beirut Sur Mer – Zdroj: Bloomberg
„Přinese to koncepty, bude to tlačit kuchaře k tomu, aby přinášeli nové produkty, novinky, a nakonec z toho těží konečný spotřebitel,“ řekl o dopadu michelinských hvězdiček ve městě Hendrik Durot, ředitel prodeje distribuční společnosti Classic Fine Foods. Tato společnost se podílela na sponzorování slavnostního předávání cen.
Jedna hvězda
99 Sushi Bar
Hakkasan
Talea by Antonio Guida
Bib Gourmand
Almayass
Beirut Sur Mer
Otoro
Tazal
Vybrané
Al Mrzab
Butcher & Still
Byblos Sur Mer
Cafe James
Café Milano
Catch by St. Regis
Cipriani
Coya
Dai Pai Dong
Finz
Fishmarket
Fouquet’s
Grand Beirut
Hoi An
Li Bejrút
Li Jiang
LPM
Market Kitchen
Martabaan by Hemant Oberoi
Mazi
Meylas
Mijana
Moksh
Namak
NIRI
Dubový pokoj
Oii
Paradiso
Punjab Grill
Shang Palace
Silk & Spice
Tean
VaKaVa Pan Latin Grill and Lounge by Richard Sandoval
Villa Toscana
Zuma
Díky tomuto seznamu se má emirát čím chlubit vedle svého nablýskanějšího souseda Dubaje, který byl první lokalitou na Blízkém východě, jež získala ocenění Michelin.Vzhledem k tomu, že byly vybrány pouze tři restaurace, představitelé Michelinu a Abú Zabí opakovaně uvedli, že se jedná o výchozí bod, z něhož bude odvětví růst.„Je to rozhodně rychle se rozvíjející kulinářská krajina,“ řekl o Abú Zabí Gwendal Poullennec, mezinárodní ředitel průvodce. „Dnes je to teprve zahajovací večírek a úplný začátek.“Po jedné hvězdičce získaly Talea by Antonio Guida, italská restaurace rodinného stylu, Hakkasan, pobočka oblíbeného kantonského řetězce, a 99 Sushi Bar, japonská restaurace, která má pobočky po celém Španělsku a v Dubaji. Další čtyři restaurace získaly ocenění Bib Gourmand, což je ocenění kvalitního jídla za skromnou cenu – v Abú Zabí se cena jídla pohybuje kolem 80 dolarů na osobu. Dalších 35 míst bylo označeno jako „Selected“, což je souhrnná kategorie pro místa, která nejsou hodnocena hvězdičkami nebo nespadají do jejich rozpočtové kategorie, ale jsou považována za kvalitní.Abu Dhabi má sice turisticky atraktivní letoviska a muzea, ale jeho ekonomika je poháněna zásobami ropy. Na druhou stranu Dubaj, jeho severní soused, vybudovala prosperující cestovní ruch a realitní sektor i bez těchto přírodních zdrojů.Zdroj: BloombergPrůvodce, který původně vydala francouzská společnost vyrábějící pneumatiky na podporu cestování, se v posledních letech rychle rozšířil. Letos poprvé vydal seznamy pro Istanbul, Dubaj, Toronto, Vancouver a Floridu. Činí tak ve spolupráci s místními vládními agenturami, které za tuto výsadu platí nezveřejněné částky – v případě Floridy údajně 1,5 milionu dolarů.Restaurace často zaznamenávají okamžitý nárůst obratu po jmenování – někdy je to více, než mohou zvládnout.Chcete využít této příležitosti?Michelin popisuje 99 Sushi jako „elegantní japonskou restauraci“, která měla „nádherně prezentované pokrmy plné jemnosti a preciznosti“. Recenzenti – známí jako inspektoři – uvedli, že jim obzvlášť chutnaly červené krevety.V restauraci Talea inspektoři uvedli, že chutě byly „jednoduché, ale vzrušující“. Konkrétně jim chutnaly Maccheroncelli alla Genovese, což jsou domácí těstoviny s pomalu vařeným jehněčím masem, parmazánem a bazalkou za 150 dirhamů .Mezitím byl Hakkasan v Abú Zabí považován za favorita na hvězdu, která se přidala k hvězdám nasbíraným v dalších pobočkách mezinárodního řetězce v Londýně a Dubaji. Inspektoři uvedli, že je „okamžitě rozpoznatelný“ a podává „osvědčenou klasiku“, jako je pekingská kachna, dim sum a chilský mořský vlk na medu.Beirut Sur Mer – Zdroj: Bloomberg„Přinese to koncepty, bude to tlačit kuchaře k tomu, aby přinášeli nové produkty, novinky, a nakonec z toho těží konečný spotřebitel,“ řekl o dopadu michelinských hvězdiček ve městě Hendrik Durot, ředitel prodeje distribuční společnosti Classic Fine Foods. Tato společnost se podílela na sponzorování slavnostního předávání cen.Jedna hvězda99 Sushi BarHakkasanTalea by Antonio GuidaBib GourmandAlmayassBeirut Sur MerOtoroTazalVybranéAl MrzabButcher & StillByblos Sur MerCafe JamesCafé MilanoCatch by St. RegisCiprianiCoyaDai Pai DongFinzFishmarketFouquet’sGrand BeirutHoi AnLi BejrútLi JiangLPMMarket KitchenMartabaan by Hemant OberoiMaziMeylasMijanaMokshNamakNIRIDubový pokojOiiParadisoPunjab GrillShang PalaceSilk & SpiceTeanVaKaVa Pan Latin Grill and Lounge by Richard SandovalVilla ToscanaZuma
Během technologického boomu, který definoval druhou dekádu tohoto století, byla uniformou Silicon Valley obyčejná mikina s kapucí. Tento symbol ležérnosti...