Nejnovějším letním londýnským alkoholovým trendem je zeleninové Martini
Pravděpodobně to byla jen otázka času: V době, kdy v USA vládne kofeinem nabité espresso martini a pomerančové Aperol spritzy se prosazují všude, kde je slunečný den, si barmani našli cestu k zeleninovému martini.
Město ctí své klasické martini už více než sto let, ale rostlinné úpravy jsou fenoménem poslední doby. (LPM Restaurant & Bar, stálice v luxusní čtvrti Mayfair, začal nabízet své typické Tomatini téměř před deseti lety). „Ale letos v létě jsme zaznamenali výrazný nárůst objednávek,“ poznamenává Tibor Krascsenics, globální manažer barů této luxusní značky restaurací, která má nyní šest provozoven na třech kontinentech. „Lidé se vyhýbají sladkým koktejlům a trend slaných a rostlinných koktejlů stále stoupá.“
Koktejl LPM Tomatini prudce přechází do oblasti umami. Zralá rajčata jsou čerstvě vymačkaná a nakrájená s vodkou, pak doplněná trochou bílého balzamikového octa a špetkou soli a pepře. Po protřepání na ledu se stává hedvábným po doušcích. Při jeho pití se vlastně cítíte lépe při životních rozhodnutích.
Zdroj: The Boca Raton Observer
O ulici dál v baru Isabel Mayfair si manažerka Scarlet Ganzoniová uvědomuje touhu své klientely „konzumovat vědoměji“, ale moment zeleninového martini přičítá sezónním faktorům. Tento elegantní lounge na Albemarle Street nedávno zařadil do svého letního nápojového lístku avokádové martini, které je vhodné pro Instagram, a už se stalo bestsellerem. „Má zemitou chuť, která je velmi osvěžující – ideální pro horký letní den,“ říká. „Avokádo je vzhledem ke své jemné struktuře a delikátní chuti ideálním základem pro martini. Výsledkem jsou koktejly, které nejsou příliš těžké, což mám ráda.“
Stejně jako spousta Londýňanů ve městě, kteří touží po alternativě k několikaletému přesycení spritzy. Jejich možnosti jsou nyní nesčetné. A nebrání se příplatku, který se může pohybovat kolem 2 až 3 liber za drink, což jsou průměrné náklady na obstarání těchto čerstvých ingrediencí. Je to prostě cena za podnikání ve městě, kde už teď stojí sklenička s vysokým obsahem alkoholu více než 20 liber (574 Kč).
Zdroj: Unsplash
V Apricity je chřestové martini stálou součástí jídelního lístku, který se může denně měnit. Martini Brusketta v Eve Baru, připravované z rajčat, se během teplých dnů prodává po desítkách. Ve Three Sheets používá majitel Max Venning vodku s olivovým olejem a lihovinu z červené řepy, aby jeho Earth martini dostálo svému názvu. „Chtěli jsme vytvořit na kost suché martini se zemitým a rostlinným nádechem, ale nic přehnaného,“ říká. „Je to stále jeden z nejoblíbenějších drinků.“
I složky příbuzné zelenině dostávají svůj prostor. (Im)perfect martini od Lyaness využívá domácí fermentovanou trávu, která vnáší do základu vodky jasné tóny – a barvu. Wigmore zase v nejprodávanějším martini mashupu míchá zeleninu i houby, když k základní vodce přidává trochu rajčatové vody a vermut Ambrato infuzovaný hříbky. Nápoj míchaný na ledu dosahuje působivé rovnováhy mezi bohatostí a osvěžením.
Pokud však doufáte, že do této kategorie zabrousíte opatrně – na rozdíl od toho, abyste se po hlavě vrhli do jejích nejzemitějších nabídek – objednejte si lektvar od Silverleaf. Aktuální recept je napuštěný bylinkami. Divoký srdcovník, malá listnatá rostlina s pikantní mineralitou, dodává nápoji silné zázvorové kousnutí. A puristé martini ocení, že na rozdíl od mnoha variant na bázi vodky na tomto seznamu je postaveno na ginu.
V Londýně je to nápoj léta.Město ctí své klasické martini už více než sto let, ale rostlinné úpravy jsou fenoménem poslední doby. . „Ale letos v létě jsme zaznamenali výrazný nárůst objednávek,“ poznamenává Tibor Krascsenics, globální manažer barů této luxusní značky restaurací, která má nyní šest provozoven na třech kontinentech. „Lidé se vyhýbají sladkým koktejlům a trend slaných a rostlinných koktejlů stále stoupá.“Koktejl LPM Tomatini prudce přechází do oblasti umami. Zralá rajčata jsou čerstvě vymačkaná a nakrájená s vodkou, pak doplněná trochou bílého balzamikového octa a špetkou soli a pepře. Po protřepání na ledu se stává hedvábným po doušcích. Při jeho pití se vlastně cítíte lépe při životních rozhodnutích.Zdroj: The Boca Raton ObserverO ulici dál v baru Isabel Mayfair si manažerka Scarlet Ganzoniová uvědomuje touhu své klientely „konzumovat vědoměji“, ale moment zeleninového martini přičítá sezónním faktorům. Tento elegantní lounge na Albemarle Street nedávno zařadil do svého letního nápojového lístku avokádové martini, které je vhodné pro Instagram, a už se stalo bestsellerem. „Má zemitou chuť, která je velmi osvěžující – ideální pro horký letní den,“ říká. „Avokádo je vzhledem ke své jemné struktuře a delikátní chuti ideálním základem pro martini. Výsledkem jsou koktejly, které nejsou příliš těžké, což mám ráda.“Stejně jako spousta Londýňanů ve městě, kteří touží po alternativě k několikaletému přesycení spritzy. Jejich možnosti jsou nyní nesčetné. A nebrání se příplatku, který se může pohybovat kolem 2 až 3 liber za drink, což jsou průměrné náklady na obstarání těchto čerstvých ingrediencí. Je to prostě cena za podnikání ve městě, kde už teď stojí sklenička s vysokým obsahem alkoholu více než 20 liber .Zdroj: UnsplashV Apricity je chřestové martini stálou součástí jídelního lístku, který se může denně měnit. Martini Brusketta v Eve Baru, připravované z rajčat, se během teplých dnů prodává po desítkách. Ve Three Sheets používá majitel Max Venning vodku s olivovým olejem a lihovinu z červené řepy, aby jeho Earth martini dostálo svému názvu. „Chtěli jsme vytvořit na kost suché martini se zemitým a rostlinným nádechem, ale nic přehnaného,“ říká. „Je to stále jeden z nejoblíbenějších drinků.“I složky příbuzné zelenině dostávají svůj prostor. perfect martini od Lyaness využívá domácí fermentovanou trávu, která vnáší do základu vodky jasné tóny – a barvu. Wigmore zase v nejprodávanějším martini mashupu míchá zeleninu i houby, když k základní vodce přidává trochu rajčatové vody a vermut Ambrato infuzovaný hříbky. Nápoj míchaný na ledu dosahuje působivé rovnováhy mezi bohatostí a osvěžením.Chcete využít této příležitosti?Pokud však doufáte, že do této kategorie zabrousíte opatrně – na rozdíl od toho, abyste se po hlavě vrhli do jejích nejzemitějších nabídek – objednejte si lektvar od Silverleaf. Aktuální recept je napuštěný bylinkami. Divoký srdcovník, malá listnatá rostlina s pikantní mineralitou, dodává nápoji silné zázvorové kousnutí. A puristé martini ocení, že na rozdíl od mnoha variant na bázi vodky na tomto seznamu je postaveno na ginu.