Bouchněte šampaňské. Po dvou letech chaosu v odvětví nočního života, který souvisel s Covidem, španělská pohostinská skupina Universo Pacha SA právě uzavřela svou nejlepší sezónu na Ibize a Mykonosu v historii. Podle rezervační služby Discotech zaznamenala ve svých zařízeních na obou ostrovech 40 % nárůst oproti období před pandemií, protože návštěvníci byli připraveni na párty v klubech, jejichž VIP stoly mohou stát až 7 200 eur (175 000 Kč).
„Průměrná útrata se zvýšila,“ říká výkonný ředitel Sanjay Nandi. „Pokud se podíváte na čísla leteckých společností, návštěvníci oproti roku 2019 ve skutečnosti klesli. Není to tak, že by na Ibize bylo více lidí oproti roku 2019, jen více utrácejí a zůstávají déle.“
To se rovná částce ve výši od 300 eur+ na osobu v klubu Pacha Ibiza, říká a zmiňuje, že klub má dlouhou historii spjatou s ibizskou hudební scénou a bohémskou kulturou. Měl zásadní podíl na tom, že se z La Isla Blanca (Bílého ostrova) stalo celosvětově proslulé útočiště nočního života, jakým je dnes. „Kterému klubu je 50 let?“ ptá se Nandi na adresu podniku s kapacitou 3 000 míst, který poprvé otevřel své brány v roce 1973.
Nyní se soustředí na rozšíření značky kabaretů a večerních show skupiny Pacha Group, Lio, za hranice Středomoří. (Skupina přináší „plný zážitek z Ibizy“ – s výjimkou pláže a počasí – do centra Londýna, kde v únoru otevře Lio London v historických prostorách Cafe de Paris na Piccadilly Circus.
Cafe de Paris – Zdroj: Getty Images
Zpočátku si Nandi nebyl jistý, zda kabaret ve stylu Lio – večerní show, která se změní v plnohodnotný klub – bude fungovat ve velkých městech, na rozdíl od prosluněných prázdninových hotspotů. Pop-up v Londýně v roce 2019 ho přesvědčil, že je dostatečná poptávka po stálém místě konání.
„Jedním z našich měkčích klíčových ukazatelů výkonnosti je, jak dlouho trvá, než lidé vstanou a začnou tančit,“ říká. „V Londýně se toho dosahovalo rychleji než dokonce na Ibize, takže to ukazuje, že klienti se chtějí zapojit do pohlcujícího konceptu.“
Zajištění Cafe de Paris, jednoho z nejznámějších nočních klubů v Londýně, bylo podle Nandiho vzrušujícím úspěchem. Byl otevřen v roce 1924, v roce 1941 jej zavřela německá bomba, poté byl znovu otevřen v roce 1948 a v prosinci 2020 se jeho brány kvůli pandemii uzavřely natrvalo. V průběhu let se v tomto okouzlujícím podniku vystřídali umělci jako Marlene Dietrichová a mezi hosty se počítali Josephine Bakerová, David Bowie a Andy Warhol.
„V roce 2021 jsme se setkali s majiteli, kteří tomuto konceptu fandili a chtěli vrátit Cafe de Paris status kabaretu poté, co se z něj stal spíše prostor pro pořádání akcí,“ říká.
Lio London bude mít prostor pro 200 sedících hostů na večeři a představení. Poté mohou hosté protančit celou noc, protože prostor se promění v klub s místem pro více než 700 lidí na podlaze původního tanečního sálu. Na jídlo bude dohlížet šéfkuchař Adam Rawson, který dříve pracoval v restauraci Standard London, a na pití Romain Audrerie, bývalý hlavní sommeliér v restauraci Chiltern Firehouse.
Po únorovém otevření v Londýně bude podle Nandiho cílem exportu ibizského nočního života do zbytku světa Dubaj v roce 2024, poté Miami a nakonec Las Vegas.
Brzy se otevírá: Lio London.Bouchněte šampaňské. Po dvou letech chaosu v odvětví nočního života, který souvisel s Covidem, španělská pohostinská skupina Universo Pacha SA právě uzavřela svou nejlepší sezónu na Ibize a Mykonosu v historii. Podle rezervační služby Discotech zaznamenala ve svých zařízeních na obou ostrovech 40 % nárůst oproti období před pandemií, protože návštěvníci byli připraveni na párty v klubech, jejichž VIP stoly mohou stát až 7 200 eur .„Průměrná útrata se zvýšila,“ říká výkonný ředitel Sanjay Nandi. „Pokud se podíváte na čísla leteckých společností, návštěvníci oproti roku 2019 ve skutečnosti klesli. Není to tak, že by na Ibize bylo více lidí oproti roku 2019, jen více utrácejí a zůstávají déle.“To se rovná částce ve výši od 300 eur+ na osobu v klubu Pacha Ibiza, říká a zmiňuje, že klub má dlouhou historii spjatou s ibizskou hudební scénou a bohémskou kulturou. Měl zásadní podíl na tom, že se z La Isla Blanca stalo celosvětově proslulé útočiště nočního života, jakým je dnes. „Kterému klubu je 50 let?“ ptá se Nandi na adresu podniku s kapacitou 3 000 míst, který poprvé otevřel své brány v roce 1973.Nyní se soustředí na rozšíření značky kabaretů a večerních show skupiny Pacha Group, Lio, za hranice Středomoří. (Skupina přináší „plný zážitek z Ibizy“ – s výjimkou pláže a počasí – do centra Londýna, kde v únoru otevře Lio London v historických prostorách Cafe de Paris na Piccadilly Circus.Cafe de Paris – Zdroj: Getty ImagesZpočátku si Nandi nebyl jistý, zda kabaret ve stylu Lio – večerní show, která se změní v plnohodnotný klub – bude fungovat ve velkých městech, na rozdíl od prosluněných prázdninových hotspotů. Pop-up v Londýně v roce 2019 ho přesvědčil, že je dostatečná poptávka po stálém místě konání.„Jedním z našich měkčích klíčových ukazatelů výkonnosti je, jak dlouho trvá, než lidé vstanou a začnou tančit,“ říká. „V Londýně se toho dosahovalo rychleji než dokonce na Ibize, takže to ukazuje, že klienti se chtějí zapojit do pohlcujícího konceptu.“Chcete využít této příležitosti?Zajištění Cafe de Paris, jednoho z nejznámějších nočních klubů v Londýně, bylo podle Nandiho vzrušujícím úspěchem. Byl otevřen v roce 1924, v roce 1941 jej zavřela německá bomba, poté byl znovu otevřen v roce 1948 a v prosinci 2020 se jeho brány kvůli pandemii uzavřely natrvalo. V průběhu let se v tomto okouzlujícím podniku vystřídali umělci jako Marlene Dietrichová a mezi hosty se počítali Josephine Bakerová, David Bowie a Andy Warhol.„V roce 2021 jsme se setkali s majiteli, kteří tomuto konceptu fandili a chtěli vrátit Cafe de Paris status kabaretu poté, co se z něj stal spíše prostor pro pořádání akcí,“ říká.Lio London bude mít prostor pro 200 sedících hostů na večeři a představení. Poté mohou hosté protančit celou noc, protože prostor se promění v klub s místem pro více než 700 lidí na podlaze původního tanečního sálu. Na jídlo bude dohlížet šéfkuchař Adam Rawson, který dříve pracoval v restauraci Standard London, a na pití Romain Audrerie, bývalý hlavní sommeliér v restauraci Chiltern Firehouse.Po únorovém otevření v Londýně bude podle Nandiho cílem exportu ibizského nočního života do zbytku světa Dubaj v roce 2024, poté Miami a nakonec Las Vegas.