Invest mentoring
Odebírat Ranního Bullionáře
Podcast
Burzovnisvet Logo
  • Headlines
    • Breaking
    • Bullionář Daily
    • Akcie
    • Hospodářské výsledky
    • ETF
    • Dividendy
    • IPO
    • Forex
    • Komodity
    • Kryptoměny
    • Ekonomika
  • Příležitost
  • DIP
  • IPO Radar
    TBA Bude oznámeno

    Finančně-technologická společnost nabízející širokou škálu finančních služeb

    TBA Bude oznámeno

    ​Komunikační platforma umožňující uživatelům komunikovat pomoci hlasu a textu

    TBA Bude oznámeno

    Britská digitální banka a první peer-to-peer (P2P) platforma na světě

    TBA Bude oznámeno

    Technologická společnost poskytující infrastrukturu pro online platby

    Zdroj: Shein
    TBA Bude oznámeno

    Čínska společnost pro globální online prodej rychlé módy za dostupné ceny

    TBA Bude oznámeno

    Společnost poskytující cloudovou platformu pro datovou analytiku

    TBA Bude oznámeno

    Švédská fintech společnost, která poskytuje služby „kup teď, zaplať později“

  • Úspěch
    • Alternativní investice
    • Škola bullionáře
    • Miliardáři
    • Business
    • Bullionářova knihspirace
    • Bullionářův almanach
    • Bullionářův slovníček
  • AI
  • Česko
  • E-booky
  • Srovnávač brokerů
  • Kariéra
  • Login
Burzovnisvet.cz - Akcie, kurzy, burza, forex, komodity, IPO, dluhopisy - zpravodajství
  • Headlines
    • Breaking
    • Bullionář Daily
    • Akcie
    • Hospodářské výsledky
    • ETF
    • Dividendy
    • IPO
    • Forex
    • Komodity
    • Kryptoměny
    • Ekonomika
  • Příležitost
  • DIP
  • IPO Radar
    TBA Bude oznámeno

    Finančně-technologická společnost nabízející širokou škálu finančních služeb

    TBA Bude oznámeno

    ​Komunikační platforma umožňující uživatelům komunikovat pomoci hlasu a textu

    TBA Bude oznámeno

    Britská digitální banka a první peer-to-peer (P2P) platforma na světě

    TBA Bude oznámeno

    Technologická společnost poskytující infrastrukturu pro online platby

    Zdroj: Shein
    TBA Bude oznámeno

    Čínska společnost pro globální online prodej rychlé módy za dostupné ceny

    TBA Bude oznámeno

    Společnost poskytující cloudovou platformu pro datovou analytiku

    TBA Bude oznámeno

    Švédská fintech společnost, která poskytuje služby „kup teď, zaplať později“

  • Úspěch
    • Alternativní investice
    • Škola bullionáře
    • Miliardáři
    • Business
    • Bullionářova knihspirace
    • Bullionářův almanach
    • Bullionářův slovníček
  • AI
  • Česko
  • E-booky
  • Srovnávač brokerů
  • Kariéra
    • Žádný výsledek
      Zobrazit všechny výsledky
BS Logo

Laboratorně pěstované maso se blíží k americkým talířům

Maso vypěstované v laboratoři, které bylo kdysi předmětem vědecké fantastiky, by se mohlo stát realitou v některých restauracích ve Spojených státech již v letošním roce.

Jan Golda Autor: Jan Golda
28 ledna, 2023
9 min. čtení
Zdroj: Getty Images

Zdroj: Getty Images

9 min.
čtení
Chcete využít této příležitosti? Přihlaste se k odběru newsletteru

Vedoucí pracovníci společností zabývajících se pěstováním masa jsou optimističtí, že maso vypěstované v masivních ocelových kádích by se mohlo objevit na jídelním lístku během několika měsíců poté, co jedna ze společností získala povolení od klíčového regulačního orgánu. Na důkaz důvěry některé z nich podepsaly smlouvy se špičkovými šéfkuchaři, jako je Argentinec Francis Mallmann a Španěl José Andrés, aby maso nakonec předvedli ve svých špičkových restauracích.

Pět vedoucích pracovníků však agentuře Reuters sdělilo, že kultivovanému masu stojí v cestě velké překážky, aby se dostalo do svého konečného cíle – na pulty supermarketů. Společnosti musí získat více finančních prostředků na zvýšení produkce, což by jim umožnilo nabízet hovězí steaky a kuřecí prsa za dostupnější cenu. Cestou musí překonat neochotu některých spotřebitelů laboratorně pěstované maso vůbec ochutnat.

Kultivované maso se získává z malého vzorku buněk odebraných hospodářským zvířatům, které jsou následně krmeny živinami, pěstovány v obrovských ocelových nádobách zvaných bioreaktory a zpracovávány na něco, co vypadá a chutná jako skutečný kus masa.

Zdroj: Getty Images

Tento produkt byl zatím schválen k maloobchodnímu prodeji pouze v jedné zemi, v Singapuru. Spojené státy jsou však připraveny následovat. Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv (FDA) v listopadu prohlásil, že kultivovaný masný výrobek – kuřecí prsa vypěstovaná kalifornskou společností UPSIDE Foods – je bezpečný pro lidskou spotřebu.

Společnost UPSIDE nyní doufá, že se její výrobek dostane do restaurací již v roce 2023 a do obchodů s potravinami do roku 2028, uvedli její vedoucí pracovníci pro agenturu Reuters.

Advertisement

Společnost UPSIDE musí být ještě zkontrolována Úřadem pro bezpečnost a kontrolu potravin při americkém ministerstvu zemědělství a získat od tohoto úřadu podpis na etiketách. Mluvčí USDA FSIS se odmítl vyjádřit k časovému plánu inspekce.

Chcete využít této příležitosti?

„DŮM BEZ JATEK“

V závodě společnosti UPSIDE v kalifornském Emeryville byli při nedávné návštěvě agentury Reuters viděni pracovníci v laboratorních pláštích, jak se dívají na dotykové obrazovky a sledují obří kádě s vodou smíchanou s živinami. Maso se sklízí a zpracovává v místnosti, kterou výkonná ředitelka Uma Valetiová nazývá „domem bez jatek“, kde se kontroluje a testuje.

Reportérům agentury Reuters byl během návštěvy podán vzorek kuřecího masa společnosti UPSIDE. Chutnalo stejně jako běžné kuřecí maso, když bylo uvařené, ačkoli bylo poněkud tenčí a mělo jednotnější hnědou barvu, když bylo syrové.

UPSIDE spolupracovala s FDA čtyři roky, než v listopadu dostala od agentury zelenou, řekl Valeti agentuře Reuters.

Zdroj: Getty Images

„Je to zlomový okamžik pro toto odvětví,“ řekl.

Kalifornská společnost GOOD Meat, která se zabývá pěstováním masa, již žádost u FDA projednává, o čemž jsme dříve neinformovali. Dvě další společnosti, nizozemská Mosa Meat a izraelská Believer Meats, uvedly, že s agenturou jednají, jak sdělili vedoucí pracovníci společností agentuře Reuters.

Úřad FDA odmítl poskytnout podrobnosti o nevyřízených žádostech o pěstované maso, ale potvrdil, že jedná s více společnostmi.

Vedoucí pracovníci společností UPSIDE, Mosa Meat, Believer Meats a GOOD Meat sdělili agentuře Reuters, že schválení regulačními orgány je pouze první překážkou pro zpřístupnění kultivovaného masa širokému okruhu spotřebitelů.

Největší výzvou, které společnosti čelí, je rozvoj vznikajícího dodavatelského řetězce pro směs živin pro krmení buněk a pro masivní bioreaktory potřebné k výrobě velkého množství kultivovaného masa, uvedli vedoucí pracovníci.

Výroba je prozatím omezená. Zařízení společnosti UPSIDE má kapacitu na výrobu 400 000 liber kultivovaného masa ročně – což je podle Severoamerického institutu masa, lobbistické skupiny masného průmyslu, jen malý zlomek ze 106 miliard liber konvenčního masa a drůbeže vyrobených ve Spojených státech v roce 2021.

Pokud se společnostem nepodaří získat finanční prostředky potřebné k rozšíření výroby, jejich produkt možná nikdy nedosáhne takové ceny, aby mohl konkurovat konvenčnímu masu, uvedl spoluzakladatel společnosti GOOD Meat Josh Tetrick.

Zdroj: Getty Images

„Prodej je něco jiného než prodej velkého množství,“ řekl Tetrick. „Dokud my jako společnost a další společnosti nevybudujeme rozsáhlou infrastrukturu, bude to velmi malé měřítko.“

ŠKÁLOVACÍ ZBOŽÍ

Podle údajů, které shromáždil Good Food Institute (GFI), výzkumná skupina zaměřená na alternativy ke konvenčnímu masu, získalo odvětví pěstovaného masa dosud celosvětově investice ve výši téměř 2 miliard dolarů.

Podle Tetricka však budou například společnosti GOOD Meat zapotřebí stovky milionů dolarů na vybudování bioreaktorů o velikosti potřebné k výrobě masa ve velkém měřítku.

Investice do tohoto odvětví zatím vedou firmy rizikového kapitálu a velké potravinářské společnosti, jako jsou JBS SA, Tyson Foods Inc a Archer-Daniels-Midland Co.

Mluvčí společnosti JBS Nikki Richardsonová uvedla, že investice společnosti do pěstovaného masa „jsou v souladu s naším úsilím o vytvoření diverzifikovaného globálního potravinářského portfolia tradičních, rostlinných a alternativních proteinových produktů“.

Společnost Tyson na žádost o komentář nereagovala. Společnost ADM se odmítla vyjádřit.

Velká část těchto peněz směřuje do Spojených států, které jsou díky své velikosti a bohatství cílem číslo jedna pro výrobce kultivovaného masa, uvedl Jordan Bar Am, partner společnosti McKinsey & Company, který se zaměřuje na alternativní bílkoviny.

Zdroj: Getty Images

Některé společnosti rozšiřují výrobu v USA ještě předtím, než jejich výrobky schválily regulační orgány.

Společnost Believer Meats plánuje vybudovat v Severní Karolíně závod, který by měl být uveden do provozu počátkem roku 2024 a který by mohl produkovat 22 milionů liber masa ročně, uvedla výkonná ředitelka Nicole Johnson-Hoffmanová. A společnost GOOD Meat má v plánu rozšířit svou výrobu v Kalifornii a Singapuru až na 30 milionů liber ročně.

Evropská unie spolu s Izraelem a dalšími zeměmi také pracují na regulačních rámcích pro pěstované maso, ale zatím neschválily produkt pro lidskou spotřebu.

FAKTOR „CHUTNOSTI“

Společnosti vyrábějící kultivované maso chtějí spotřebitelům namluvit, že jejich produkt je ekologičtější a etičtější než konvenční živočišná výroba, a zároveň se snaží překonat odpor některých zákazníků k jejich produktu.

Jejich výrobek například nezahrnuje porážku zvířat, což, jak společnosti doufají, přitáhne lidi, kteří se z morálních důvodů vyhýbají masu. Zvířata nejsou při sběru buněk poškozena, uvedlo vedení společnosti pro agenturu Reuters.

Dalším lákadlem je, že pěstování masa v ocelové nádobě místo na poli by mohlo snížit dopad chovu hospodářských zvířat na životní prostředí, která jsou podle Organizace OSN pro výživu a zemědělství (FAO) zodpovědná za 14,5 % světových emisí skleníkových plynů, a to kvůli produkci krmiva, odlesňování, hospodaření s hnojem a střevní fermentaci – říhání zvířat.

Společnosti vyrábějící maso z rostlinných produktů také oslovují spotřebitele morálními a ekologickými požadavky, ačkoli podle zprávy GFI toto odvětví zaujímá pouze 1,4 % trhu s masem.

Společnosti vyrábějící pěstované maso však mají tu výhodu, že mohou tvrdit, že jejich výrobek je skutečné maso, uvedl Tetrick.

Zdroj: Getty Images

„Pravděpodobně největší věc, kterou jsme se naučili, je, že lidé maso opravdu milují. Pravděpodobně ho nebudou jíst o mnoho méně,“ řekl.

Přesto se spoustě lidí pěstované maso hnusí, řekla Janet Tomiyama, zdravotní psycholožka z Kalifornské univerzity v Los Angeles, která se zabývá lidskou stravou.

Ve studii z roku 2022 publikované v časopise Journal of Environmental Psychology zjistila, že 35 % konzumentů masa a 55 % vegetariánů by bylo příliš znechuceno na to, aby ochutnali kultivované maso.

Někteří lidé mohou maso vnímat jako „nepřirozené“ a mají k němu negativní postoj ještě předtím, než ho vyzkouší, uvedla.

Aby společnosti přilákaly váhající zákazníky, musí co nejjasněji informovat o tom, jak je jejich výrobek vyroben a že je bezpečný, uvedla Tetricková, jejíž společnost prodává svůj výrobek v restauracích v Singapuru.

„Musíte být transparentní, ale tak, aby to bylo stále lákavé,“ řekl.

Společnosti UPSIDE Foods a GOOD Meat plánují povzbudit chuťové buňky Američanů tím, že své výrobky po schválení nejprve uvedou do luxusních restaurací, uvedly pro agenturu Reuters a vsadily na to, že tamní spotřebitelé budou tolerovat vyšší cenu a budou mít z jejich masa dobrý první dojem.

Zdroj: Getty Images

UPSIDE doufá, že se její výrobky dostanou do obchodů s potravinami v příštích třech až pěti letech, uvedl generální ředitel Valeti.

Hlavní americké řetězce supermarketů na žádost agentury Reuters o komentář nereagovaly.

Restauratér Andrés, známý svou prací v oblasti globální potravinové bezpečnosti, agentuře Reuters řekl, že chce prodávat pěstované maso kvůli jeho ekologickým výhodám.

„Na tom, co se děje všude kolem nás, ve všech zemích světa, vidíme, že naše planeta je v krizi,“ řekl.

Kolega šéfkuchař Mallmann, známý přípravou masa a dalších potravin na venkovním ohni, agentuře Reuters řekl, že je rovněž ovlivněn ekologickými ohledy a úlohu šéfkuchařů vidí v tom, aby byl produkt gastronomicky atraktivnější a méně vědecký.

„Musíme tomu dodat romantiku,“ řekl.

Vedoucí pracovníci společností zabývajících se pěstováním masa jsou optimističtí, že maso vypěstované v masivních ocelových kádích by se mohlo objevit na jídelním lístku během několika měsíců poté, co jedna ze společností získala povolení od klíčového regulačního orgánu. Na důkaz důvěry některé z nich podepsaly smlouvy se špičkovými šéfkuchaři, jako je Argentinec Francis Mallmann a Španěl José Andrés, aby maso nakonec předvedli ve svých špičkových restauracích.Pět vedoucích pracovníků však agentuře Reuters sdělilo, že kultivovanému masu stojí v cestě velké překážky, aby se dostalo do svého konečného cíle – na pulty supermarketů. Společnosti musí získat více finančních prostředků na zvýšení produkce, což by jim umožnilo nabízet hovězí steaky a kuřecí prsa za dostupnější cenu. Cestou musí překonat neochotu některých spotřebitelů laboratorně pěstované maso vůbec ochutnat.Kultivované maso se získává z malého vzorku buněk odebraných hospodářským zvířatům, které jsou následně krmeny živinami, pěstovány v obrovských ocelových nádobách zvaných bioreaktory a zpracovávány na něco, co vypadá a chutná jako skutečný kus masa.Tento produkt byl zatím schválen k maloobchodnímu prodeji pouze v jedné zemi, v Singapuru. Spojené státy jsou však připraveny následovat. Americký Úřad pro kontrolu potravin a léčiv v listopadu prohlásil, že kultivovaný masný výrobek – kuřecí prsa vypěstovaná kalifornskou společností UPSIDE Foods – je bezpečný pro lidskou spotřebu.Společnost UPSIDE nyní doufá, že se její výrobek dostane do restaurací již v roce 2023 a do obchodů s potravinami do roku 2028, uvedli její vedoucí pracovníci pro agenturu Reuters.Společnost UPSIDE musí být ještě zkontrolována Úřadem pro bezpečnost a kontrolu potravin při americkém ministerstvu zemědělství a získat od tohoto úřadu podpis na etiketách. Mluvčí USDA FSIS se odmítl vyjádřit k časovému plánu inspekce. Chcete využít této příležitosti?„DŮM BEZ JATEK“V závodě společnosti UPSIDE v kalifornském Emeryville byli při nedávné návštěvě agentury Reuters viděni pracovníci v laboratorních pláštích, jak se dívají na dotykové obrazovky a sledují obří kádě s vodou smíchanou s živinami. Maso se sklízí a zpracovává v místnosti, kterou výkonná ředitelka Uma Valetiová nazývá „domem bez jatek“, kde se kontroluje a testuje.Reportérům agentury Reuters byl během návštěvy podán vzorek kuřecího masa společnosti UPSIDE. Chutnalo stejně jako běžné kuřecí maso, když bylo uvařené, ačkoli bylo poněkud tenčí a mělo jednotnější hnědou barvu, když bylo syrové.UPSIDE spolupracovala s FDA čtyři roky, než v listopadu dostala od agentury zelenou, řekl Valeti agentuře Reuters.„Je to zlomový okamžik pro toto odvětví,“ řekl.Kalifornská společnost GOOD Meat, která se zabývá pěstováním masa, již žádost u FDA projednává, o čemž jsme dříve neinformovali. Dvě další společnosti, nizozemská Mosa Meat a izraelská Believer Meats, uvedly, že s agenturou jednají, jak sdělili vedoucí pracovníci společností agentuře Reuters.Úřad FDA odmítl poskytnout podrobnosti o nevyřízených žádostech o pěstované maso, ale potvrdil, že jedná s více společnostmi.Vedoucí pracovníci společností UPSIDE, Mosa Meat, Believer Meats a GOOD Meat sdělili agentuře Reuters, že schválení regulačními orgány je pouze první překážkou pro zpřístupnění kultivovaného masa širokému okruhu spotřebitelů.Největší výzvou, které společnosti čelí, je rozvoj vznikajícího dodavatelského řetězce pro směs živin pro krmení buněk a pro masivní bioreaktory potřebné k výrobě velkého množství kultivovaného masa, uvedli vedoucí pracovníci.Výroba je prozatím omezená. Zařízení společnosti UPSIDE má kapacitu na výrobu 400 000 liber kultivovaného masa ročně – což je podle Severoamerického institutu masa, lobbistické skupiny masného průmyslu, jen malý zlomek ze 106 miliard liber konvenčního masa a drůbeže vyrobených ve Spojených státech v roce 2021.Pokud se společnostem nepodaří získat finanční prostředky potřebné k rozšíření výroby, jejich produkt možná nikdy nedosáhne takové ceny, aby mohl konkurovat konvenčnímu masu, uvedl spoluzakladatel společnosti GOOD Meat Josh Tetrick.„Prodej je něco jiného než prodej velkého množství,“ řekl Tetrick. „Dokud my jako společnost a další společnosti nevybudujeme rozsáhlou infrastrukturu, bude to velmi malé měřítko.“ŠKÁLOVACÍ ZBOŽÍPodle údajů, které shromáždil Good Food Institute , výzkumná skupina zaměřená na alternativy ke konvenčnímu masu, získalo odvětví pěstovaného masa dosud celosvětově investice ve výši téměř 2 miliard dolarů.Podle Tetricka však budou například společnosti GOOD Meat zapotřebí stovky milionů dolarů na vybudování bioreaktorů o velikosti potřebné k výrobě masa ve velkém měřítku.Investice do tohoto odvětví zatím vedou firmy rizikového kapitálu a velké potravinářské společnosti, jako jsou JBS SA, Tyson Foods Inc a Archer-Daniels-Midland Co.Mluvčí společnosti JBS Nikki Richardsonová uvedla, že investice společnosti do pěstovaného masa „jsou v souladu s naším úsilím o vytvoření diverzifikovaného globálního potravinářského portfolia tradičních, rostlinných a alternativních proteinových produktů“.Společnost Tyson na žádost o komentář nereagovala. Společnost ADM se odmítla vyjádřit.Velká část těchto peněz směřuje do Spojených států, které jsou díky své velikosti a bohatství cílem číslo jedna pro výrobce kultivovaného masa, uvedl Jordan Bar Am, partner společnosti McKinsey & Company, který se zaměřuje na alternativní bílkoviny.Některé společnosti rozšiřují výrobu v USA ještě předtím, než jejich výrobky schválily regulační orgány.Společnost Believer Meats plánuje vybudovat v Severní Karolíně závod, který by měl být uveden do provozu počátkem roku 2024 a který by mohl produkovat 22 milionů liber masa ročně, uvedla výkonná ředitelka Nicole Johnson-Hoffmanová. A společnost GOOD Meat má v plánu rozšířit svou výrobu v Kalifornii a Singapuru až na 30 milionů liber ročně.Evropská unie spolu s Izraelem a dalšími zeměmi také pracují na regulačních rámcích pro pěstované maso, ale zatím neschválily produkt pro lidskou spotřebu.FAKTOR „CHUTNOSTI“Společnosti vyrábějící kultivované maso chtějí spotřebitelům namluvit, že jejich produkt je ekologičtější a etičtější než konvenční živočišná výroba, a zároveň se snaží překonat odpor některých zákazníků k jejich produktu.Jejich výrobek například nezahrnuje porážku zvířat, což, jak společnosti doufají, přitáhne lidi, kteří se z morálních důvodů vyhýbají masu. Zvířata nejsou při sběru buněk poškozena, uvedlo vedení společnosti pro agenturu Reuters.Dalším lákadlem je, že pěstování masa v ocelové nádobě místo na poli by mohlo snížit dopad chovu hospodářských zvířat na životní prostředí, která jsou podle Organizace OSN pro výživu a zemědělství zodpovědná za 14,5 % světových emisí skleníkových plynů, a to kvůli produkci krmiva, odlesňování, hospodaření s hnojem a střevní fermentaci – říhání zvířat.Společnosti vyrábějící maso z rostlinných produktů také oslovují spotřebitele morálními a ekologickými požadavky, ačkoli podle zprávy GFI toto odvětví zaujímá pouze 1,4 % trhu s masem.Společnosti vyrábějící pěstované maso však mají tu výhodu, že mohou tvrdit, že jejich výrobek je skutečné maso, uvedl Tetrick.„Pravděpodobně největší věc, kterou jsme se naučili, je, že lidé maso opravdu milují. Pravděpodobně ho nebudou jíst o mnoho méně,“ řekl.Přesto se spoustě lidí pěstované maso hnusí, řekla Janet Tomiyama, zdravotní psycholožka z Kalifornské univerzity v Los Angeles, která se zabývá lidskou stravou.Ve studii z roku 2022 publikované v časopise Journal of Environmental Psychology zjistila, že 35 % konzumentů masa a 55 % vegetariánů by bylo příliš znechuceno na to, aby ochutnali kultivované maso.Někteří lidé mohou maso vnímat jako „nepřirozené“ a mají k němu negativní postoj ještě předtím, než ho vyzkouší, uvedla.Aby společnosti přilákaly váhající zákazníky, musí co nejjasněji informovat o tom, jak je jejich výrobek vyroben a že je bezpečný, uvedla Tetricková, jejíž společnost prodává svůj výrobek v restauracích v Singapuru.„Musíte být transparentní, ale tak, aby to bylo stále lákavé,“ řekl.Společnosti UPSIDE Foods a GOOD Meat plánují povzbudit chuťové buňky Američanů tím, že své výrobky po schválení nejprve uvedou do luxusních restaurací, uvedly pro agenturu Reuters a vsadily na to, že tamní spotřebitelé budou tolerovat vyšší cenu a budou mít z jejich masa dobrý první dojem.UPSIDE doufá, že se její výrobky dostanou do obchodů s potravinami v příštích třech až pěti letech, uvedl generální ředitel Valeti.Hlavní americké řetězce supermarketů na žádost agentury Reuters o komentář nereagovaly.Restauratér Andrés, známý svou prací v oblasti globální potravinové bezpečnosti, agentuře Reuters řekl, že chce prodávat pěstované maso kvůli jeho ekologickým výhodám.„Na tom, co se děje všude kolem nás, ve všech zemích světa, vidíme, že naše planeta je v krizi,“ řekl.Kolega šéfkuchař Mallmann, známý přípravou masa a dalších potravin na venkovním ohni, agentuře Reuters řekl, že je rovněž ovlivněn ekologickými ohledy a úlohu šéfkuchařů vidí v tom, aby byl produkt gastronomicky atraktivnější a méně vědecký.„Musíme tomu dodat romantiku,“ řekl.
Tagy: GOOD Meatlaboratorní masomasopotravinyrestauracesvětUSA

Chcete využít této příležitosti?

Zanechte svůj telefon a email a budete kontaktováni licencovanými odborníky

      Advertisement

      Breaking.

      19:55

      V pátek Raymond James zvýšil hodnocení společnosti Wingstop Inc (NASDAQ:WING) s cílovou cenou 420 USD

      19:47

      Ve čtvrtek BTIG zvýšila hodnocení společnosti Kratos Defense & Security Solutions (NASDAQ:KTOS) na „koupit“ s cílovou cenou 80 USD

      19:32

      Odborový svaz Air Canada oznámil, že letušky budou pokračovat ve stávce, letecká společnost odkládá obnovení provozu

      14:49

      V úterý Loop Capital zvýšil hodnocení společnosti Five Below Inc (NASDAQ:FIVE) na „koupit“ s cílovou cenou 165 USD

      14:32

      EU tlačí na ochranu digitálních pravidel a zdržuje obchodní prohlášení s USA, píše FT

      13:32

      Air Canada obnoví lety poté, co vláda ukončila stávku

      Advertisement

      Příležitosti.

      Zdroj: Getty Images
      Akcie

      Latinskoamerický lídr v online platbách získává nový dech a investoři zpozorněli

      15 srpna, 2025

      Latinskoamerická společnost dLocal, specialista na online platební řešení, se podle analytiků banky HSBC dostala do fáze, kdy je připravena na...

      Zdroj: Getty Images

      Buffettova Berkshire Hathaway nakupuje. Akcie UnitedHealth a D. R. Horton rostou

      15 srpna, 2025
      Zdroj: Getty Images

      Wells Fargo věří v téměř 30% růst solárních akcií Sunrun i přes politické změny

      15 srpna, 2025
      Zdroj: BS

      SICC vstupuje na hongkongskou burzu: klíčový okamžik pro svět karbidu křemíku

      14 srpna, 2025
      Zdroj: Unsplash

      Investiční domy míří na CACI International a Nvidii – čekají výrazný růst

      14 srpna, 2025

      Tip editora.

      axel
      Akcie

      Axelspace ohromila investory – po vstupu na burzu vyskočila o 80 %

      13 srpna, 2025

      Když se Axelspace Holding Corp (402A) 12 srpna 2025 konečně dostala na burzu v Tokiu, šlo o pátý vstup japonské...

      Nejčtenější zprávy.

      Oracle míří k bilionové hodnotě díky expanzi v umělé inteligenci

      16 srpna, 2025

      Americké akcie po zveřejnění ekonomických údajů smíšeně; pozornost upřena na summit na Aljašce

      15 srpna, 2025

      S&P 500 těží ze sázek na snížení úrokových sazeb a a uzavřel na rekordní úrovni

      13 srpna, 2025

      S&P 500 uzavřel níže, přesto zaznamenal druhý týdenní zisk v řadě

      15 srpna, 2025

      Dutch Bros roste rychleji než konkurence a posiluje na úkor Starbucks

      13 srpna, 2025

      Trump a Putin jednali na Aljašce, zásadní posun ale nepřišel

      16 srpna, 2025

      Smrtelný výbuch v závodě U.S. Steel otřásá důvěrou v budoucnost americké oceli

      17 srpna, 2025

      S&P 500 dosáhl nového rekordního maxima, ale obavy z inflace přetrvávají

      14 srpna, 2025
      Advertisement

      IPO Radar.

      Revolut Group Holdings Ltd

      Datum IPO: 2025
      Potenciální ocenění: 45 miliard USD

      Buďte u toho
      Advertisement

      Veškeré materiály a informace umístěné na internetových stránkách Burzovního Světa jsou čerpány z veřejně dostupných zdrojů, jako napriklad tyto a slouží výhradně pro informační účely. Při jejich tvorbě bylo postupováno s vynaložením maximální péče. Informace uveřejněné na internetových stránkách Burzovní Svět nemají charakter právních, daňových či jiného doporučení, analýz nebo návrhů a nabídek ke koupi či prodeji investičních nástrojů, jejichž realizací může dojít k poklesu či ztrátě investovaného majetku. Investiční doporučení, která jsou takto označena, jsou pouze informativní a nezávazná. Burzovní Svět neodpovídá za jakoukoli případnou škodu, která v souvislosti s nimi vznikne. Pro obchodování s investičními nástroji proto využívejte výhradně společnosti s udělenou licencí ČNB, popřípadě s platným povolením k činnosti na území České Republiky.

      Burzovní Svět zároveň prohlašuje, že neodpovídá za přímou i nepřímou škodu vzniklou v důsledku obchodování na kapitálových trzích všeobecně a příspěvky v diskusích vyjadřující názory čtenářů, nemusí být v souladu s postojem provozovatele a není možno je tím pádem považovat za jeho názory. Udělením souhlasu / přijetím podmínek zároveň souhlasíte s možností zasílání, či jiného kontaktování v rámci marketingových služeb obchodních partnerů Burzovního Světa. Více informací o cookies

      • Zásady ochrany osobních údajů a cookies
      • Reklama
      • Kontakt

      Burzovnisvet.cz © 2025

      Burzovnisvet.cz © 2025

      Název nebo symbol
      Žádný výsledek
      Zobrazit všechny výsledky
      • Burzy
        • Headlines
        • Breaking
        • Akcie
        • ETF
        • Dividendy
        • IPO
        • Forex
        • Komodity
        • Kryptoměny
        • Ekonomika
        • Hospodářské výsledky
      • Příležitost
      • DIP
      • IPO Radar
      • Nejčtenější
      • Bullionář Daily
      • Úspěch
        • Alternativní investice
        • Škola bullionáře
        • Miliardáři
        • Business
        • Bullionářova knihspirace
        • Bullionářův almanach
        • Bullionářův slovníček
      • AI
      • Česko
      • Invest mentoring
      • E-booky
      • Srovnávač brokerů
      • Kariéra
      Odebírat Ranního Bullionáře Podcast

      Retrieve your password

      Please enter your username or email address to reset your password.