Výrobce čokolády Barry Callebaut AG odložil termín, kdy bude mít 100% kakao z udržitelných zdrojů, což je součástí širšího úsilí o zlepšení sledovatelnosti bobů a vymýcení dětské práce v dodavatelském řetězci.
„Prodlužujeme lhůtu pro certifikaci nebo ověření všech našich ingrediencí do roku 2030, aby bylo možné sledovat jejich původ až na úroveň zemědělského podniku,“ uvedl mluvčí společnosti. Předchozí cíl byl rok 2025.
Společnost Barry Callebaut – dodavatel společností Nestlé SA a Hershey Co. – učinila toto oznámení ve středu v rámci plánu na „zostření“ svých cílů v oblasti udržitelnosti.
Výrobci čokolády jsou pod tlakem, aby zlepšili udržitelnost svých výrobků v souvislosti s požadavkem spotřebitelů na větší odpovědnost. V roce 2016 společnost Barry Callebaut, která odebírá nejméně 60 % kakaa ze západní Afriky, zahájila své iniciativy, včetně pomoci zemědělcům vymanit se z chudoby a bojovat proti globálnímu oteplování.
Výrobce čokolády Barry Callebaut AG odložil termín, kdy bude mít 100% kakao z udržitelných zdrojů, což je součástí širšího úsilí o zlepšení sledovatelnosti bobů a vymýcení dětské práce v dodavatelském řetězci.
„Prodlužujeme lhůtu pro certifikaci nebo ověření všech našich ingrediencí do roku 2030, aby bylo možné sledovat jejich původ až na úroveň zemědělského podniku,“ uvedl mluvčí společnosti. Předchozí cíl byl rok 2025.
Společnost Barry Callebaut – dodavatel společností Nestlé SA a Hershey Co. – učinila toto oznámení ve středu v rámci plánu na „zostření“ svých cílů v oblasti udržitelnosti.
Výrobci čokolády jsou pod tlakem, aby zlepšili udržitelnost svých výrobků v souvislosti s požadavkem spotřebitelů na větší odpovědnost. V roce 2016 společnost Barry Callebaut, která odebírá nejméně 60 % kakaa ze západní Afriky, zahájila své iniciativy, včetně pomoci zemědělcům vymanit se z chudoby a bojovat proti globálnímu oteplování.