(SG) ve čtvrtek oznámila čtvrtletní tržby, které nesplnily očekávání Wall Street, ale ztráty se oproti předchozímu roku snížily.
Společnost rovněž zvýšila svůj odhad marží na úrovni restaurací a uvedla, že by v letošním roce mohla dosáhnout vyrovnaného upraveného zisku před úroky, zdaněním a odpisy. Společnost Sweetgreen, která vstoupila na burzu v listopadu 2021, chce poprvé dosáhnout zisku do roku 2024.
Akcie společnosti v prodlouženém obchodování klesly o 7 %. Ve čtvrtek akcie uzavřely poklesem o více než 5 %.
Zde jsou údaje, které společnost uvedla:
Ztráta na akcii: 24 centů (To není srovnatelné s odhadem 16 centů podle konsensuálního odhadu společnosti Refinitiv). Tržby: 152,5 milionu USD oproti 156,7 milionu USD, které očekávali analytici dotazovaní společností Refinitiv.
Salátový řetězec vykázal ve druhém čtvrtletí čistou ztrátu ve výši 27,3 milionu USD, tj. 24 centů na akcii, což je méně než čistá ztráta ve výši 40,5 milionu USD, tj. 37 centů na akcii, o rok dříve.
Společnost vykázala upravený zisk EBITDA ve výši 3,3 milionu dolarů, který se vyhoupl ze ztráty 7,8 milionu dolarů v předchozím období.
„Podařilo se nám poměrně výrazně rozšířit marži na úrovni restaurací, a to vše při nižších nákladových a správních nákladech,“ řekl CNBC generální ředitel Jonathan Neman.
Zisk řetězce na úrovni restaurací se zvýšil na 20 % z 19 % v předchozím roce.
Neman uvedl, že lepší marže společnosti na úrovni restaurací byly z velké části způsobeny úsporami pracovních sil díky nižší fluktuaci a efektivnějšímu obsazování prodejen. Společnost podle něj také méně utrácí za suroviny.
„Myslím, že náš tým pro zásobování dodavatelského řetězce odvedl skvělou práci v oblasti nákladů na naše zboží, zachoval vysokou kvalitu, kterou očekáváme, ale dělal to mnohem disciplinovanějším způsobem,“ řekl Neman.
Čisté tržby vzrostly o 22 % na 152,5 milionu USD, k čemuž přispěly nové restaurace.
Zdroj: Getty Images
Jednou z těchto nových provozoven byla v květnu automatizovaná restaurace Infinite Kitchen v Naperville ve státě Illinois. Tato provozovna má marži na úrovni restaurace 26 %, což je výrazně více než u typické nové restaurace Sweetgreen, uvedl Neman v konferenčním hovoru s investory. Druhá Infinite Kitchen bude otevřena do konce roku v Huntington Beach v Kalifornii.
Tržby společnosti ve stejných prodejnách vzrostly ve čtvrtletí o 3 %, k čemuž přispělo zvýšení cen. Finanční ředitel Mitch Reback však uvedl, že na tržby ve stejných prodejnách měl vliv pokles objednávek na rozvoz a akce na podporu věrnostního programu.
Pro rok 2023 Sweetgreen nyní očekává marže na úrovni restaurací ve výši 16 až 18 %, oproti předchozímu rozpětí 15 až 17 %. Očekává také upravený zisk EBITDA v rozmezí od ztráty 10 milionů dolarů po dosažení vyrovnaného hospodaření. Dříve společnost uváděla, že upravený zisk EBITDA bude činit ztrátu 13 až 3 miliony USD.
Společnost zopakovala zbytek svého výhledu a předpokládá tržby ve výši 575 až 595 milionů USD a růst tržeb ve stejných prodejnách o 2 až 6 %.
ve čtvrtek oznámila čtvrtletní tržby, které nesplnily očekávání Wall Street, ale ztráty se oproti předchozímu roku snížily.Společnost rovněž zvýšila svůj odhad marží na úrovni restaurací a uvedla, že by v letošním roce mohla dosáhnout vyrovnaného upraveného zisku před úroky, zdaněním a odpisy. Společnost Sweetgreen, která vstoupila na burzu v listopadu 2021, chce poprvé dosáhnout zisku do roku 2024.Akcie společnosti v prodlouženém obchodování klesly o 7 %. Ve čtvrtek akcie uzavřely poklesem o více než 5 %.Zde jsou údaje, které společnost uvedla:Ztráta na akcii: 24 centů .Tržby: 152,5 milionu USD oproti 156,7 milionu USD, které očekávali analytici dotazovaní společností Refinitiv.Salátový řetězec vykázal ve druhém čtvrtletí čistou ztrátu ve výši 27,3 milionu USD, tj. 24 centů na akcii, což je méně než čistá ztráta ve výši 40,5 milionu USD, tj. 37 centů na akcii, o rok dříve.Společnost vykázala upravený zisk EBITDA ve výši 3,3 milionu dolarů, který se vyhoupl ze ztráty 7,8 milionu dolarů v předchozím období.„Podařilo se nám poměrně výrazně rozšířit marži na úrovni restaurací, a to vše při nižších nákladových a správních nákladech,“ řekl CNBC generální ředitel Jonathan Neman.Zisk řetězce na úrovni restaurací se zvýšil na 20 % z 19 % v předchozím roce.Neman uvedl, že lepší marže společnosti na úrovni restaurací byly z velké části způsobeny úsporami pracovních sil díky nižší fluktuaci a efektivnějšímu obsazování prodejen. Společnost podle něj také méně utrácí za suroviny.„Myslím, že náš tým pro zásobování dodavatelského řetězce odvedl skvělou práci v oblasti nákladů na naše zboží, zachoval vysokou kvalitu, kterou očekáváme, ale dělal to mnohem disciplinovanějším způsobem,“ řekl Neman.Čisté tržby vzrostly o 22 % na 152,5 milionu USD, k čemuž přispěly nové restaurace.Jednou z těchto nových provozoven byla v květnu automatizovaná restaurace Infinite Kitchen v Naperville ve státě Illinois. Tato provozovna má marži na úrovni restaurace 26 %, což je výrazně více než u typické nové restaurace Sweetgreen, uvedl Neman v konferenčním hovoru s investory. Druhá Infinite Kitchen bude otevřena do konce roku v Huntington Beach v Kalifornii.Tržby společnosti ve stejných prodejnách vzrostly ve čtvrtletí o 3 %, k čemuž přispělo zvýšení cen. Finanční ředitel Mitch Reback však uvedl, že na tržby ve stejných prodejnách měl vliv pokles objednávek na rozvoz a akce na podporu věrnostního programu.Pro rok 2023 Sweetgreen nyní očekává marže na úrovni restaurací ve výši 16 až 18 %, oproti předchozímu rozpětí 15 až 17 %. Očekává také upravený zisk EBITDA v rozmezí od ztráty 10 milionů dolarů po dosažení vyrovnaného hospodaření. Dříve společnost uváděla, že upravený zisk EBITDA bude činit ztrátu 13 až 3 miliony USD.Společnost zopakovala zbytek svého výhledu a předpokládá tržby ve výši 575 až 595 milionů USD a růst tržeb ve stejných prodejnách o 2 až 6 %.