(CMG) rozšiřuje svůj vozový park o druhého robota. Ustup, Chippy, Autocado je tady.
Ve středu řetězec rychlého občerstvení oznámil prototyp robota na zpracování avokáda nazvaný Autocado, který vznikl ve spolupráci se společností Vebu, jež se zabývá automatizačními řešeními. V současné době se testuje v centru Chipotle Cultivate Center v kalifornském Irvine, ale společnost jej hodlá zavést do jedné ze svých restaurací ještě letos.
Zařízení avokádo rozkrojí, zbaví jádřinců a oloupe, než je zaměstnanec ručně rozmačká a připraví z něj guacamole. Mluvčí uvedl, že se tím zkrátí doba přípravy o 50 %. V současných restauracích trvá tento proces přibližně 50 minut. Veškerou práci od loupání až po ruční drcení nyní vykonávají zaměstnanci, kteří připravují guac od začátku až do konce.
Jak tedy Autocado svou práci dělá?
Zdroj: Getty Images
Nejprve zaměstnanec naloží do robota plnou bednu zralých avokád (až 25 kg). Za druhé se avokáda otočí na výšku a jedno po druhém se přenesou do zpracovatelského zařízení. Poté se rozkrojí na poloviny, odstraní se jádro a slupka a odpad se vyhodí. Za čtvrté se plody shromáždí v nerezové míse na dně. Nakonec zaměstnanec misku vyndá a připraví guacamole.
Obchod s guacamolem je pro řetězec burrito docela významný.
Očekává se, že letos společnost ve svých restauracích v USA, Kanadě a Evropě spotřebuje téměř 4,5 milionu beden avokáda. To odpovídá více než 100 milionům kilogramů tohoto ovoce.
Společnost Chipotle uvedla, že nemůže poskytnout údaje o celkovém ročním prodeji guacamole.
AI? „Nekonečné možnosti“ Jedná se o druhého robota, který byl v Chipotle testován.
Loni na podzim Chipotle uvedl do provozu Chippyho, robota, který vyrábí tortillové chipsy. Tito dva roboti jsou pravděpodobně jen začátkem toho, jak bude automatizace a umělá inteligence hrát v řetězci burrito větší roli.
Zdroj: Getty Images
V dubnovém rozhovoru pro Yahoo Finance finanční ředitel Chipotle Jack Hartung uvedl, že AI představuje „nekonečné možnosti“, které společnost zkoumá v rámci svého fondu Cultivate Next. Tento nový podnik má investovat do „pokrokových podniků, které chtějí dosáhnout smysluplné změny ve velkém měřítku a pomohou urychlit agresivní růstové plány Chipotle,“ uvádí se v prohlášení společnosti.
Hartung však varoval: „Je zde také spousta nástrah, takže chceme být velmi opatrní a promyšlení.“
„Určitě, pokud existují způsoby, jak usnadnit práci, kterou dělají naši zaměstnanci, práci, kterou dělá náš podpůrný personál pro podporu restaurace, … a pokud je konečným výsledkem, že můžeme provozovat lepší restaurace a lépe obsluhovat zákazníky, určitě se budeme zabývat jakoukoli technologií,“ dodal.
Zdá se, že se investorům líbí, co od Hartunga a společnosti slyší. V letošním roce jsou akcie Chipotle Mexican Grill, Inc. (CMG) zatím na vzestupu, a to o téměř 48 %.
rozšiřuje svůj vozový park o druhého robota. Ustup, Chippy, Autocado je tady.Ve středu řetězec rychlého občerstvení oznámil prototyp robota na zpracování avokáda nazvaný Autocado, který vznikl ve spolupráci se společností Vebu, jež se zabývá automatizačními řešeními. V současné době se testuje v centru Chipotle Cultivate Center v kalifornském Irvine, ale společnost jej hodlá zavést do jedné ze svých restaurací ještě letos.Zařízení avokádo rozkrojí, zbaví jádřinců a oloupe, než je zaměstnanec ručně rozmačká a připraví z něj guacamole. Mluvčí uvedl, že se tím zkrátí doba přípravy o 50 %. V současných restauracích trvá tento proces přibližně 50 minut. Veškerou práci od loupání až po ruční drcení nyní vykonávají zaměstnanci, kteří připravují guac od začátku až do konce.Jak tedy Autocado svou práci dělá?Nejprve zaměstnanec naloží do robota plnou bednu zralých avokád . Za druhé se avokáda otočí na výšku a jedno po druhém se přenesou do zpracovatelského zařízení. Poté se rozkrojí na poloviny, odstraní se jádro a slupka a odpad se vyhodí. Za čtvrté se plody shromáždí v nerezové míse na dně. Nakonec zaměstnanec misku vyndá a připraví guacamole.Obchod s guacamolem je pro řetězec burrito docela významný.Očekává se, že letos společnost ve svých restauracích v USA, Kanadě a Evropě spotřebuje téměř 4,5 milionu beden avokáda. To odpovídá více než 100 milionům kilogramů tohoto ovoce.Společnost Chipotle uvedla, že nemůže poskytnout údaje o celkovém ročním prodeji guacamole.AI? „Nekonečné možnosti“Jedná se o druhého robota, který byl v Chipotle testován.Loni na podzim Chipotle uvedl do provozu Chippyho, robota, který vyrábí tortillové chipsy. Tito dva roboti jsou pravděpodobně jen začátkem toho, jak bude automatizace a umělá inteligence hrát v řetězci burrito větší roli.V dubnovém rozhovoru pro Yahoo Finance finanční ředitel Chipotle Jack Hartung uvedl, že AI představuje „nekonečné možnosti“, které společnost zkoumá v rámci svého fondu Cultivate Next. Tento nový podnik má investovat do „pokrokových podniků, které chtějí dosáhnout smysluplné změny ve velkém měřítku a pomohou urychlit agresivní růstové plány Chipotle,“ uvádí se v prohlášení společnosti.Hartung však varoval: „Je zde také spousta nástrah, takže chceme být velmi opatrní a promyšlení.“„Určitě, pokud existují způsoby, jak usnadnit práci, kterou dělají naši zaměstnanci, práci, kterou dělá náš podpůrný personál pro podporu restaurace, … a pokud je konečným výsledkem, že můžeme provozovat lepší restaurace a lépe obsluhovat zákazníky, určitě se budeme zabývat jakoukoli technologií,“ dodal.Zdá se, že se investorům líbí, co od Hartunga a společnosti slyší. V letošním roce jsou akcie Chipotle Mexican Grill, Inc. zatím na vzestupu, a to o téměř 48 %.