Unilever oznámil očekávání průměrného ročního organického růstu pro svou zmrzlinovou jednotku, kterou brzy oddělí, ve výši 3-5 % od roku 2026. Tato zmrzlinová divize, vedená značkou Magnum, by měla mít podíl přes 20 % na globálním trhu se zmrzlinou, který celkově činí přibližně 88 miliard dolarů. S tímto krokem se Unilever připravuje na zvýšení konkurenceschopnosti proti rivalům, jako je Nestlé a Froneri, čímž si klade za cíl posílit svou pozici na trhu.
Oddělení zmrzlinového byznysu, které proběhne v polovině listopadu, bude klíčovým testem pro generálního ředitele Fernanda Fernandeze. Jeho ambicí je modernizace a zefektivnění celé organizace, což by mělo následně přispět k lepším maržím. Proto se očekává, že výsledky tohoto spin-offu mohou mít významný dopad na dlouhodobou strategii společnosti a její investory.
Závěrem, následující měsíce představují důležitou fázi nejen pro Unilever, ale i pro trh se zmrzlinou jako celek. Sledujeme, jaký vliv bude mít oddělená společnost na dynamiku v tomto sektoru a zda se Unileveru podaří zvýšit konkurenceschopnost v rámci globálního trhu.
Chcete využít této příležitosti?
Zanechte svůj telefon a email a budete kontaktováni licencovanými odborníky