Bank of America snížila hodnocení společnosti Shake Shack na úroveň „podprůměrný“. Důvodem je slabší spotřebitelská poptávka v oblasti restaurací a rostoucí konkurence na ceně.
V současnosti se americký pracovní trh zpomaluje, což ovlivňuje návštěvnost a růst tržeb na srovnatelných prodejnách. Bank of America rovněž naznačila, že tržní tlak na rychlé občerstvení a casual dining restaurace se prohlubuje.
Analytici z Bank of America upozorňují na rostoucí náklady na hovězí maso, které tvoří přibližně třetinu nákladů společnosti, což tlačí na marže. I když Shake Shack dosud vyrovnával inflaci úsporami v dodavatelském řetězci, další zvyšování cen by mohlo pokazit její pozici na trhu.
„Shake Shack provedl impozantní práci při systematizaci svého přístupu k inovacím, avšak tato rigorózní strategie přichází v době, kdy spotřebitelé omezují výdaje na restaurace,“ říkají analytici.
V rámci strategie expanze plánuje Shake Shack otevřít 1 500 lokalit v USA, ale analytici vyjadřují obavy o reálnost tohoto cíle, především kvůli riziku kanibalizace prodeje.
Bank of America snížila svou prognózu pro srovnatelné prodeje a stanovila novou cílovou cenu akcií na 86 dolarů, což je pokles z předchozí hodnoty 148 dolarů.
Chcete využít této příležitosti?
Zanechte svůj telefon a email a budete kontaktováni licencovanými odborníky