Bourbon maker Jim Beam se rozhodl pozastavit výrobu ve svém hlavním závodě v Kentucky na celý rok 2026. Důvodem tohoto kroku je přebytek whiskey na trhu a klesající poptávka po tomto alkoholickém nápoji.
Firma, kterou vlastní japonský koncern Suntory Holdings Ltd. , oznámila tento záměr v pondělí. Po analýze výrobních kapacit a současných trendů v poptávce se rozhodla pozastavit destilaci whiskey na kampusu James B. Beam v Clermontu.
Akcie společnosti Suntory Beverage & Food Ltd. klesly o 1,7 % poté, co byla tato zpráva zveřejněna. Přes zastavení výroby v hlavním závodě však nezaměstnává žádné pracovníky, protože provoz plnících a skladových operací zůstává v chodu. Celkově firma zaměstnává přibližně 6 000 lidí po celém světě.
Jim Beam zároveň uvádí, že bude pokračovat ve výrobě v menším řemeslném destilátu Fred B. Noe a na místě Booker Noe v Bostonu. Firma plánuje využít pauzu k investicím do vylepšení zařízení. Také návštěvnické centrum a restaurace na kampusu zůstanou otevřené.
Chcete využít této příležitosti?
V souvislosti s tímto rozhodnutím vyjádřil expert na trh s alkoholem: „Tato strategie umožní společnosti reagovat na tržní dynamiku a zajistit si budoucí stabilitu v době, kdy je poptávka slabá.“
Bourbon maker Jim Beam se rozhodl pozastavit výrobu ve svém hlavním závodě v Kentucky na celý rok 2026. Důvodem tohoto kroku je přebytek whiskey na trhu a klesající poptávka po tomto alkoholickém nápoji.
Firma, kterou vlastní japonský koncern Suntory Holdings Ltd. , oznámila tento záměr v pondělí. Po analýze výrobních kapacit a současných trendů v poptávce se rozhodla pozastavit destilaci whiskey na kampusu James B. Beam v Clermontu.
Akcie společnosti Suntory Beverage & Food Ltd. klesly o 1,7 % poté, co byla tato zpráva zveřejněna. Přes zastavení výroby v hlavním závodě však nezaměstnává žádné pracovníky, protože provoz plnících a skladových operací zůstává v chodu. Celkově firma zaměstnává přibližně 6 000 lidí po celém světě.
Jim Beam zároveň uvádí, že bude pokračovat ve výrobě v menším řemeslném destilátu Fred B. Noe a na místě Booker Noe v Bostonu. Firma plánuje využít pauzu k investicím do vylepšení zařízení. Také návštěvnické centrum a restaurace na kampusu zůstanou otevřené.Chcete využít této příležitosti?
V souvislosti s tímto rozhodnutím vyjádřil expert na trh s alkoholem: „Tato strategie umožní společnosti reagovat na tržní dynamiku a zajistit si budoucí stabilitu v době, kdy je poptávka slabá.“